Restaurant Casa Terra - o permanentă invitaţie la masă. O pledoarie pentru rafinament şi cumpătare/ Vă aflaţi pe meleaguri în care românii au convieţuit sute de ani cu ungurii, saşii, evreii şi armenii. Fiecare naţionalitate a preluat şi cedat în şi din patrimoniul său cultural-gastonomic. Rezultatul: o infinită şi minunată diversitate / Noi, echipa restaurantului Casa Terra, vă aşteptăm cu bucate specifice zonei, elaborate şi minuţios preparate. Veţi descoperi gusturi, arome şi poveşti din bucătariile celor care au creat pe aici un adevărat mix cultural-gastronomic, pe care noi îl promovăm cu respect şi preţuire / La Casa Terra nu lipseşte nici Bucătărie Urbană - vă întâmpinăm cu propuneri zilnice speciale şi cu îndemnul să acordaţi răgaz şi bucurie pentru Masă / Din meniu este nelipsită lista cu ”alaiul ciorbelor”, gusturile dulci-acrişoare, condimente şi mirodenii potrivite şi întotdeauna ceva dulce / Sursa pentru ingrediente sunt producătorii locali şi totul este preparat în casă / Avem şi mâncăruri specifice bucătăriei europene / La noi găsiţi, de asemenea, suveniruri şi mici atenţii gastronomice cu gust autentic: siropuri, dulceţuri, sosuri şi zacuşti, preparate în atelierul nostru de produse naturale gourmeTraditional


vineri, 6 decembrie 2013

BUN ROMÂNESC - Gusturi, arome şi poveşti




 BUN ROMÂNESC: "Gusturi, arome şi poveşti” 

Elena Daniela Graură, specialist în bucătăria Transilvaniei , propune un fusion gastronomic old-new, delicat şi unic. Mâncare românească veche, montată într-o manieră nouă, inedită, pe suport autentic, care vine din spaţiul nostru. Gândiţi-vă la o mămăligă sfătoasă, cu gem şi miez de nucă prăjit, aşezată dibăcos pe un geam vechi de bucătărie, prin care o gospodină a privit cândva spre lume, geam reinventat sub forma unei tăvi dichisite. Şi veţi înţelege frumuseţea acestui concept!

Inspirată de călătoriile sale culinare din ultimii ani, Elena Daniela Graură a hotărât să pună în valoare mixul culinar din Transilvania: românesc de bază, cu influenţe săseşti şi ungureşti. O adevărată avere gastronomică (aproape uitată şi nepreţuită) gusturile, aromele şi poveştile vechi lansează o provocare spre a fi repuse la loc de cinste în bucătăria acestui secol.

Indiferent că vorbim de „Masa Dulcelui Domnesc”, „Trataţia cu dichis”, „Însoţitoarele Vinului” sau „Merinde la taifas ”, Elena Daniela Graură este pregătită să aştearnă povestea acestor bunătăţi, cu drag, în calea tuturor celor care iubesc şi rezonează cu acest concept! O poveste care porneşte la drum din Ţara Făgăraşului/Transilvania/România/Europa.

Egon Ronay, obişnuia să scrie în editorialele sale din Daily Telegraph din 1945 că „gastronomia a dat lumii trei concepte culinare complexe: bucătăria franceză, cea chineză… şi bucătăria din Transilvania”. 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu