Restaurant Casa Terra - o permanentă invitaţie la masă. O pledoarie pentru rafinament şi cumpătare/ Vă aflaţi pe meleaguri în care românii au convieţuit sute de ani cu ungurii, saşii, evreii şi armenii. Fiecare naţionalitate a preluat şi cedat în şi din patrimoniul său cultural-gastonomic. Rezultatul: o infinită şi minunată diversitate / Noi, echipa restaurantului Casa Terra, vă aşteptăm cu bucate specifice zonei, elaborate şi minuţios preparate. Veţi descoperi gusturi, arome şi poveşti din bucătariile celor care au creat pe aici un adevărat mix cultural-gastronomic, pe care noi îl promovăm cu respect şi preţuire / La Casa Terra nu lipseşte nici Bucătărie Urbană - vă întâmpinăm cu propuneri zilnice speciale şi cu îndemnul să acordaţi răgaz şi bucurie pentru Masă / Din meniu este nelipsită lista cu ”alaiul ciorbelor”, gusturile dulci-acrişoare, condimente şi mirodenii potrivite şi întotdeauna ceva dulce / Sursa pentru ingrediente sunt producătorii locali şi totul este preparat în casă / Avem şi mâncăruri specifice bucătăriei europene / La noi găsiţi, de asemenea, suveniruri şi mici atenţii gastronomice cu gust autentic: siropuri, dulceţuri, sosuri şi zacuşti, preparate în atelierul nostru de produse naturale gourmeTraditional


vineri, 6 decembrie 2013

portret EDG



Dacă ajungi să interacţionezi o singură dată cu Elena Daniela Graură şi echipa ei, îi placi instant. Dacă ai şansa unei a doua întâlniri, te îndrăgosteşti iremediabil. De la a treia întâlnire în sus riscaţi să deveniţi prieteni pe viaţă:)  Pentru că aici, dincolo de "meserie", e multă omenie, rânduială şi suflet!








Elena Daniela Graură este din Făgăraş şi are în spate aproape 20 de ani de experienţă în bucătăria Transilvaniei. Membru fondator Slow Food Braşov şi Ţara Făgăraşului, proprietarul atelierului de delicatese şi al conceptului gourmeTraditional si al Restaurantului Casa Terra din Făgăraş, bucătar invitat în proiectul naţional Bucătăria Hoinară (album inedit de fotografie şi emoţii culinare de Răzvan Voiculescu),  căutător oficial de rost românesc în albumul ROST - esenţe, gusturi şi stări româneşti semnat de acelaşi Răzvan Voiculescu, coordonatorul proiectelor de gastronomie in cadrul Instituţiei Virtuale cu aplicaţii Reale, tarafagarasului.eu
De aproape 3 ani a început o campanie de recuperare a reţetelor vechi din Ţara Făgăraşului, de la gospodinele bătrâne, din arhivele păstrate în Cetatea Făgăraşului, la Budapesta sau în podurile bisericilor fortificate "de pe Ardeal" - are în lucru cartea de bucate "Reţete Povestite din Ţara Făgăraşului", a cărei broşură teasing cu aproape 100 de poveşti a văzut lumina tiparului în august 2011. 
  " BUN ROMÂNESC - Gusturi, arome şi poveşti" este un proiect care completează fericit acest CV culinar impresionant al unuia dintre cei mai mari iubitori şi păstrători ai rostului şi  tradiţiilor gastronomice din Transilvania!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu