Dacă ajungi să interacţionezi o singură dată cu Elena Daniela Graură şi echipa ei, îi placi instant. Dacă ai şansa unei a doua întâlniri, te îndrăgosteşti iremediabil. De la a treia întâlnire în sus riscaţi să deveniţi prieteni pe viaţă:) Pentru că aici, dincolo de "meserie", e multă omenie, rânduială şi suflet!





Elena Daniela Graură este din Făgăraş şi are în spate aproape 20 de ani de experienţă în bucătăria Transilvaniei. Membru fondator Slow Food Braşov şi Ţara Făgăraşului, proprietarul atelierului de delicatese şi al conceptului gourmeTraditional si al Restaurantului Casa Terra din Făgăraş, bucătar invitat în proiectul naţional Bucătăria Hoinară (album inedit de fotografie şi emoţii culinare de Răzvan Voiculescu), căutător oficial de rost românesc în albumul ROST - esenţe, gusturi şi stări româneşti semnat de acelaşi Răzvan Voiculescu, coordonatorul proiectelor de gastronomie in cadrul Instituţiei Virtuale cu aplicaţii Reale, tarafagarasului.eu
De aproape 3 ani a început o campanie de recuperare a reţetelor vechi din Ţara Făgăraşului, de la gospodinele bătrâne, din arhivele păstrate în Cetatea Făgăraşului, la Budapesta sau în podurile bisericilor fortificate "de pe Ardeal" - are în lucru cartea de bucate "Reţete Povestite din Ţara Făgăraşului", a cărei broşură teasing cu aproape 100 de poveşti a văzut lumina tiparului în august 2011.
" BUN ROMÂNESC - Gusturi, arome şi poveşti" este un proiect care completează fericit acest CV culinar impresionant al unuia dintre cei mai mari iubitori şi păstrători ai rostului şi tradiţiilor gastronomice din Transilvania!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu